FOLKERESTAURANT

RESTAURANT PÅ FLØYEN

Fløyen og Fløien Folkerestaurant – en spektakulær attraksjon du ikke kan gå glipp av. Utsikten fra Fløyen er blant de vakreste i byen og et helt spesielt minne. Ta Fløibanen ti topps og legg ut på en fin tur i byfjellene. Gode stier som er skiltet og merket gir trygghet og energi til å oppleve naturen. Her finner roen og du kan senke skylderne etter en travel dag.

Med en utsikt utover det vanlige finner du vår sommerrestaurant. Her får du servert mat med lokale råvarer fra en rikholdig meny.

Uteservering og Lykkeboden

På den store terrassen kan du nyte et lett måltid, vendt mot den spektakulære utsikten over Bergen by, eller ta en kald forfriskning fra Lykkeboden mens du ser på solnedgangen.

FLØIBANEN

Fløibanen tar deg fra sentrum til toppen av Fløyen på kun seks minutter, hver eneste dag – uansett vær. I over 100 år har vognene Rødhette og Blåmann fraktet folk til fjells og ut i naturen. Turen fra nedre til øvre stasjon er en opplevelse i seg selv med spektakulær utsikt på vei opp.

Både nedre og øvre stasjon på Fløibanen har heis, og er godt tilrettelagt for barnevogner og rullestolbrukere. Hunder reiser gratis med Fløibanen. Hjertelig velkommen til fjells!

Visste du at?

– Høydeforskjellen mellom nedre og øvre stasjon er 302 meter

– Fløibanens trasé har en lengde på 848 meter med en stigning som øker fra 15 grader til 26 grader på det bratteste

– Vognene henger i hver sin ende av samme kabel og drives elektrisk

– Traseen har tre mellomstasjoner (Proms gate, Fjellveien og Skansemyren)

Billett kjøper du enkelt i appen Fløibanen www.floyen.no/app eller på www.floyen.no

Her finner du også åpningstider til banen og kan få med deg alt det kjekke som skjer av aktiviteter på Fløyen.